17 Temmuz 2013 Çarşamba

Fisher Lambalı amfi

 Will be rady in english very soon

    Fisher x100a amerikan markalı lambalı class a amfiden esinlenerek geliştirilmiş bir amfidir.Fisher x100a nın birçok kısmında yapılan modifikasyonlar ile hem güç hemde diğer tınısal alanlarda geliştirme yapıldı.
  Özellikle amfinin giriş kısmında gürültüyü mevcut x100a dan daha aşağı seviyelere çekebilmek için birçok değişiklik yapıldı, tabiki bunlar yapılırken hi-end kriterleri göz önünde bulunduruldu.




   Gerçek x100a da olduğu gibi bias  devresi katod bias değilde ayarlanabilir eksi bias olarak değiştirildi, bu değişiklik bize birçok avantaj katmaktadır.Bunların en önemlisi farklı emisyondaki lambaların akımlarını devre üzerinde eşleyebilmek, buda artık match olmayan lambalardan kaynaklanan endişeleri bir nebze azaltıyor.

   Bunun dışındaki bir diğer önemli avantaj ise belirli aralıklarda (5-6 ay) lambalara devre üzerinde akım eşitlemesi yaparak lambaların bir birlerine daha sadık çalışmasını sağlayabilmektir.
 

 
Class a lambalı amfilerin insanı cezbeden yumuşak saundu, düşük güç yüksek hassasiyet, home audio'da aranan özellikler.

Transistörlü amfilerin aksine lambalı amfiler herzaman yüksek empedanslı (8-16 ohm) hoparlörlerle çok daha iyi sonuç vermektedirler.Okumuş olduğum bazı yabancı kaynaklı kitaplarda 4 ohm hoparlör ile lambalı amfi dinlemenin pek iyi bir yol olmadığın yazıyorlardı.

Teknik Özellikler


Amfi sınıfı Class A.
Push-pull çalışma prensibi.
Amfinin çıkış gücü 15W / 8ohm
Amfi gerilim kazancı 28.5 dB
Band genişliği 35-20.000 Hz
Amfi üzerindeki çıkış lambaları EL84 
Amfi üzerindeki giriş lambaları 12ax7
Giriş hassasiyeti 290 mV-rms
Çıkış empedansı 8 ve 4 ohm .
Kutu aliminyum ve ahşap.
Ağırlığı 8 Kg

Hüseyin Güngör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder