17 Temmuz 2013 Çarşamba

F5-A Class Amfi

  Will be rady in english very soon


     Nelson Pass tarafından yapılan muhteşem saf class a amfilerden bir tanesi belkide en iyisi. Class A doğallığına ve sıcak bir sese kavuşabilmek için...


       Çok yüksek frekanslarda bile bozulmadan çıkışını koruyabilen muhteşem bir dizayn; sadelik ve temizlik bir arada, 1.5v-rms giriş gerilimi ile yüksek çıkışa sahip lambalı pre-amfiler ile çok rahat sürülebilir.



       En iyi performansı lambalı pre-amfi ile elde edilmiştir.Genelde lambalı pre amfilerin çıkış gerilimleri çok yüksek olabildiği için lambalı pre amfi ile çok iyi bir performans sergilemektedir.


           Amfinin sıcaklığı sizi korkutmasın, saf a sınıfı amfiler sesleri gibi kendileri de çok sıcak olurlar...

A sınıfı amfilerle ilk defa tanışan her dinleyici amfinin çok ısınmasından biraz endişelenir fakat a sınıfı amfiler doğası gereği yaklaşık 50c gibi bir sıcaklıkta çalışırlar.Eğer amfinizin gerçekten a sınıfı olp olmadığını test etmek isterseni yapabileceğiniz basit iki test söyleyebilirim. 

Bunlardan ilki dediğim gibi amfinin soğutucusunun sıcaklığını ölçmektir ve  yaklaşık 50c/derece  çıkması amfinin gerekli class a güçte çalıştığının göstergesi olacaktır.Eğer ölçebilecek bir ölçü aletiniz yoksa, işaret parmağınızı soğutucu üzerinde yanmadan 10 saniye tutabilmeniz sıcaklığın yaklaşık olarak 50c derece olduğunu belirtir.




İkinci testimiz ise ağırlık testi olacaktırki 100w saf a sınıfı bir amfi ağırlığı 35-45kg arası olmalıdır.Yine 50w bir klas a amfi ise 20-35kg olmalıdır.Burada verilen alt limitin altındaki ağırlıklar klas a sınıfı başlığı altında lanse edilen belirli bir seviyeye kadar klas a çalışıp sonrasında klass ab moduna geçen amfilerdir.Eğer amfiniz verilen üst limitin üzerinde ise korkulacak bir şey yoktur.

En iyi klass a amfi bu limitler arasında olmalıdır, nitekim fazla büyük kasa (fazla soğutucu anlamına gelir) amfinin ısınması gereken elemanlarının yeterince ısınmaması demektir.Buda sesin tam anlamıyla class a sıcaklığında oluşturulamaması ile sonuçlanacaktır.Klass a amfilerin tamamı çalıştırıldıklarından itibaren yarım saat sonra daha bir yumuşak çalmaya başlamaları ısı ile açıklanabilmektedir.



Teknik Özellikler

1 watt ve 1 KHz'deki  distorsiyon 0.001% - 0.005%
Input Impedance 100 Kohm
Damping Faktörü 60
Stereo çıkış gücü 8 ohm 25 watt-RMS
Giriş hassasiyeti 2v
Kazanç 15.3 dB
Ağırlığı 14kg
Boyutları  35-28-12cm


8 ohm yükte 10 Hz 0,5w lık sinyal

8 ohm yükte 200 KHz 1,5w lık sinyal

Hüseyin Güngör

1 yorum:

  1. Hüseyin bey paylaşımlarınız ve çalışmalarınız için sizi kutlarım. Çalışmalarınıza hala devam ediyormusunuz? Bu konuda ülkemizdeki bilgi kaynakları oldukça az. Kendimde bu konuda çalışmalar yapmak istiyorum. Bu tarz çalışmalara destek verirmisiniz?

    YanıtlaSil